آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

پرخاشگري نوجوان براي همه رده هاي سني رخ داده است. زماني كه فرد به دوره بلوغ وارد مي‌شود، پرخاشگري او نيز افزايش مي‌يابد. پرخاش نوجوان بخشي از رشد طبيعي است. اما اگر اين پرخاش همواره ادامه داشته باشد و به شيوه اي باشد كه باعث آزار خانواده و اطرافيان باشد، عواقب خوبي به همراه نخواهد داشت. خانواده ها بايد از روش هاي اصولي و نوين تربيت آگاه شوند و براي رشد شخصيت كودك از روش هاي مناسب استفاده كنند. و بايد فوري در رابطه با درمان و نحوه برخورد آن از متخصص روانشناس كمك بگيريد.

منبع: پرخاشگري نوجوان چه درماني دارد | رفتار با نوجوان پرخاشگر

پرخاشگري نوجوان چيست؟

پرخاشگري نوجوان زماني بروز مي‌يابد كه نوجوان در راه رسيدن به اهداف خود با مانع روبرو شود. در واقع پرخاشگري، واكنش و پاسخ به ناكامي ها مي‌باشد. نوجوان با رفتار پرخاشگرانه به طور موقت آرام مي‌شود اما پس از مدتي با احساس پشيماني مواجهه مي‌شود. اما هميشه به خاطر داشته باشيد كه پرخاش نوجوان يك امر طبيعي است. زماني كه والدين فرزندان پرخاشگر دارند، بايد روش هاي برخورد با آنها را بدانند و در جهت بهبود شرايط اقدام كنند. بهتر است كه والدين براي جلوگيري از پرخاش حتما از روانشناس نوجوان كمك بگيرند تا از روش هاي نوين تربيت آگاه شوند.

دلايل پرخاشگري نوجوان

پرخاشگري‌نوجوان به دلايل مختلفي به وجود مي‌آيد. براي ريشه يابي، حتما بايد از دلايل پرخاش نوجوان اطلاع داشته باشيد. و سپس به درمان آن بپردازيد. در اين بخش مقاله راجع به دلايل پرخاشگري‌نوجوان توضيح داده ايم.

🔴 پرخاشگري از دوران كودكي

يكي از دلايل پرخاشگري نوجوان، به دوران كودكي او باز مي‌گردد. در اين شرايط نوجوان از دوران كودكي همراه با خود رفتارهايي دارد. كه در سن نوجواني با شدت بالاتري خود را نشان مي‌دهد. 

🟣 تغيير در سطح هورمون هاي جنسي

تغيير در سطح هورمون هاي جنسي از ديگر دلايل پرخاشگري نوجوان است. تغييرات هورموني روند طبيعي رشد هستند و به راحتي بر خلق و خو تاثير مي‌گذارد.

🟡 سوء استفاده جنسي

سوء استفاده جنسي از دلايل مهم پرخاشگري نوجوان است. نوجواناني كه در معرض آزار جنسي و تجاوز قرار گرفته اند، خشم و پرخاش بيشتري نسبت به ديگر نوجوانان نشان مي‌دهند. 

🟠 ضربه به سر

گاهي اوقات پرخاشگري نوجوان به دليل ضربه به سر نوجوان است. و اين پرخاش ريشه در آسيب هاي مغزي دارد. همچنين تنبيه جسمي، تنبيه فيزيكي و فاكتورهاي ژنتيكي از موارد بروز پرخاش در نوجوان هستند.

🟢 حساسيت غذايي

حساسيت غذايي يكي از دلايل پرخاشگري نوجوان است. حتي حساسيت هاي غذايي در بيش فعالي، تحريك پذيري، اضطراب و خستگي نوجوان دخيل هستند. مواد غذايي مانند تركيبات آلرژي زا مانند گلوتن، شكر، لبنيات و … موثر هستند.

🔵 مصرف مواد مخدر و الكل

مصرف الكل و مواد مخدر در بروز پرخاشگري‌نوجوان دخيل است. مصرف اين مواد اثرات منفي به دنبال دارد و باعث تصميم گيري هاي ضعيف در نوجوان مي‌شود.

🟤 ديگر علل ايجاد پرخاشگري نوجوان

🔹 وجود پارامترهاي ژنتيكي

🔹 سابقه پرخاشگري خانواده

🔹توهين به نوجوان

🔹 ناديده گرفتن علايق

🔹 صحبت با لحن تحكم آميز

🔹اجبار به نوجوان براي انجام فعاليت هاي مختلف

درمان پرخاشگري نوجوان

درمان پرخاشگري نوجوان با درصد بالايي به رفتارها خانواده بستگي دارد. زماني كه والدين از خود رفتارهاي مناسب نشان نمي‌دهند، پرخاش نوجوان شديد تر مي‌شود. به همين دليل براي برخورد با نوجوان حتما بايد به آگاهي برسيد و روش هاي اصولي را پياده سازي كنيد. در اين بخش مقاله راجع به روش هاي برخورد و درمان پرخاشگري‌نوجوان توضيح داده ايم.

✨ صبور باشيد | پرخاشگري نوجوان

يكي از راه هاي مهم و اصلي در برخورد با پرخاشگري نوجوان، صبر است. والدين بايد با صبوري با نوجوان خود برخورد كنند. اگر مانند نوجوان پرخاش داشته باشند، هرگز صلح و آرامشي بين آنها رخ نخواهد داد. بنابراين اولين و مهم ترين اقدام، صبوري كردن است.

✨ گوش شنوا داشته باشيد

همه نوجوانان به دنبال درك هستند. به همين دليل بايد گوش شنوا داشته باشيد. براي اينكه پرخاشگري نوجوان را كاهش دهيد؛ بايد به حرف ها و خواسته هاي او گوش دهيد. اگر همچين كاري را هميشه انجام دهيد، به مرور زمان نوجوان آموزش خواهيد ديد كه به جاي پرخاشگري، با شما به صورت مسالمت آميز صحبت كند. 

✨ او را تنها بگذاريد | پرخاشگري نوجوان

اگر والدين به اين درك برسند كه نوجوانان نياز به تنهايي دارند؛ ميزان پرخاشگري‌نوجوان نيز كاهش مي‌يابد. به همين دليل لازم است كه نوجوان را تنها بگذاريد و در شراط عصبانيت از او بخواهيد كه به تنهايي به رفتارهاي خود فكر كند.

✨ زمان آرامي، با نوجوان صحبت كنيد

زماني كه فرزندتان از تنهايي خود بيرون آمد، براي كاهش پرخاشگري نوجوان حتما با او صحبت كنيد. صحبت با نوجوان به مرور زمان او را متوجه خواهد كرد كه شما با پرخاشگري حرف هاي او را متوجه نمي‌شويد و تنها راه ممكن، مكالمه آرام است.

✨ هرگز از تنبيه استفاده نكنيد

اگر قصد داريد كه با نوجوان به شيوه تند برخورد كنيد، بايد آماده پرخاشگري شديدتر او باشيد. براي كاهش پرخاشگري نوجوان هرگز نبايد او را تنبيه كنيد. تنبيه نوجوان مساوي با افزايش تند خويي اوست. نه تنها نوجوان در اين شرايط بهبود نمي‌يابد. بلكه شرايط روحي او آسيب هاي جبران ناپذيري را به دنبال خواهد داشت.

✨ هرگز نوجوان را تحقير نكنيد | پرخاشگري نوجوان

يكي از راه هاي كاهش پرخاشگري‌نوجوان، عدم تحقير اوست. والدين بايد شرايط نوجوان را درك كنند و براي كمك به او تلاش كنند. اگر نوجوان درك نشود و مورد تحقير قرار بگيرد؛ با شدت بالاتري از خود پرخاش نشان خواهد داد.

✨ از روانشناس نوجوان كمك بگيريد

يكي از مهم ترين كارهايي كه والدين بايد براي پرخاشگري نوجوان انجام دهند، كمك از روانشناس است. روانشناس نوجوان با بررسي دلايل اين رفتار نوجوانان، به والدين كمك خواهند كرد تا از روش هاي نوين و اصولي براي برخورد با نوجوان استفاده كنند.

كلام آخر

همانطور كه گفته شد، نوجواني دوران حساسي است. و پرخاشگري نوجوان يكي از طبيعي ترين روند هاي رشد است. به دليل تغييرات هورموني و دوران بلوغ، نوجوانان حساسيت هاي شديدي از خود نشان مي‌دهند كه باعث نگراني والدين مي‌شود. به همين دليل براي رهايي از اين نگراني ها، حتما بايد از روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه پرخاشگري نوجوان مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نماييد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/7  ] [ ۲۲ ] [ avaje ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 7
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب